Nakarm Swoje Dziecko

Placuszki dyniowo-jabłkowe

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Placuszki dyniowo-jabłkowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Dynię zetrzeć do miski na tarce o grubych oczkach. Jabłka obrać ze skórki i również zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Do startych składników dodać jajka, mąkę i cukier waniliowy. Cukru można dać więcej , jak dla mnie ta ilość wystarczająca bo i dynia i jabłka są słodkie. Wszystko dokładnie wymieszać.

Rozgrzać patelnię z olejem i nakładać po łyżce masy formując placuszka. Smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor.

Osączyć na papierowym ręczniku. Gotowe placuszki podałam z frużeliną brzoskwiniową.

 

Składniki:

 

Placuszki dyniowe