Nakarm Swoje Dziecko

Delikatne mini burgery wieprzowo-wołowe

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Delikatne mini burgery wieprzowo-wołowe

 

Sposób przygotowania:

Mięso mielone wołowe i wieprzowe przekładamy do miski. Dodajemy do niego posiekaną w drobną kostkę cebulę, bułkę tartą, mleko, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.

Wszystko starannie wyrabiamy. Mięso dzielimy na 12 części i formujemy z nich lekko wilgotnymi dłońmi mini burgery. Rozgrzewamy patelnie grillową, skrapiamy ją oliwą, kładziemy burgery i smażymy je od 3-6 minut z każdej strony.

Burgery serwujemy z bułeczkami np. z tego przepisu https://gotujmy.pl/domowe-bulki-hamburgerowe,przepisy-bulki-przepis,243451.htmli ostrym sosem pomidorowym z tego https://gotujmy.pl/ostry-sos-pomidorowy,przepisy-dodatki-przepis,243611.html

 

 

Składniki:

 

Mini burgery